De moodrings worden verondersteld de stemming van de drager weer te geven; maar werken die moodrings eigenlijk wel?

De steen in de ring is doorgaans een glazen huls of hol kwarts die vloeibare kristallen bevat. De hedendaagse moodrings zijn meestal gemaakt van een platte strip vloeibare kristallen met een beschermend laagje er overheen.

Hoe hoe hoe?
De kristallen reageren op temperatuursveranderingen; daar gaan ze van draaien. Dat zorgt voor veranderingen in hun moleculaire structuur en verandert de golflengte van het licht dat geabsorbeerd en weerkaatst wordt. Als de golflengte van het licht verandert, door de warmte van de kristallen, dan krijgen we een andere kleur.

Werken moodrings?
Moodringen kunnen zeker niet doeltreffend je emotionele toestand weergeven, maar ze tonen wel iets. De kristallen zijn namelijk afgesteld rond 28°C, de gemiddelde rusttemperatuur van de mens.

Geluk en passie zorgen ervoor dat uw lichaamstemperatuur hoger wordt; daar hoeven we vast geen tekening bij te maken. Wanneer dit temperatuursverschil door de moodring wordt opgepikt dan zullen de kristallen blauwer kleuren.

Tijdens opgewonden of gestreste momenten zal het bloed zich uit de huid terugtrekken richting de organen, de vingers worden kouder en de moodring zal geliger worden.
Als u de ring een tijdje in de vriezer zou leggen dan krijgt u een gothic-ig zwart of donkergrijs exemplaar dat een hele tijd op geen temperatuur zal reageren.

Een moodring indicatie?
Moodrings zijn dus eigenlijk mooie thermometers. Afhankelijk van hoe je de temperatuur interpreteert kan het iets over de stemming van de drager zeggen. Voor uw gemak een lijstje van mogelijke invullingen, van warm naar koud.

·                 Paarsblauw: gelukkig, romantisch

·                 Blauw: kalm, relaxed

·                 Groen: normaal, niet veel aan de hand.

·                 Geel, amber: gespannen, opgewonden

·                 Bruin, grijs: zenuwachtig, angstig

·                 Zwart, gestrest, koude temperatuur of kapotte ring